tiistai 30. maaliskuuta 2021

Puoli vuotta eikä suotta

Tänään tuli täyteen puoli vuotta pelaamattomuutta. Kippis sille! Tätä etappia odotin kovasti, tuntuu tosi merkittävältä saavuttaa puolen vuoden rajapyykki. Mahtava fiilis, vihdoin pystyin tähän.

Mitä puolessa vuodessa on ehtinyt tapahtua peliriippuvuuden ja velkojen suhteen? Listaan tähän kaikki tällä hetkellä mieleen tulevat asiat.

- Mieliala on kohentunut paljon. Ahdistus ja ärtyneisyys on vähentynyt. 

- Olen pystynyt keskittymään paremmin läheisiini sekä työhön. Ajatukset eivät enää pyöri peleissä joten mieleen mahtuu vihdoin kaikki tärkeät asiat. Jaksan paremmin.

- En elä enää pelihetkestä tai rahapäivästä seuraavaan. Ennen kerkesin suunnitella pelihetkeä viikkoja ennen palkkapäivää. Palkkapäivä oli vain pelipäivä.

- Rahanarvon ymmärrys on alkanut palata. Ennen tonnitkaan eivät tuntuneet enää miltään, sataset varsinkaan. Nyt jokainen euro on merkityksellinen.

- Shoppailu on vähentynyt. En osta enää ostamisen ilosta joka päivä jotakin.

- Tilini ei ole tyhjä heti palkkapäivänä. En ole vielä oppinut budjetoimaan rahoja koko kuukaudelle mutta parannus on jo huima. Rahani kestävät n. 3viikkoa.

- Olen maksanut ulosottoa koko tämän ajan ja velat valuneet sinne peräkanaa. Osaan suhtautua asiaan ilman suurempia ahdistuksia. Olen myös tottunut pienempään palkkaan.

- Olen saanut maksettua pienempiä velkoja pois, kaikkia ei tarvinnut päästää ulosottoon. Olen ylpeä asiasta, vaikkei ne pikkusummat olisi lopputulosta paljoa heilauttaneet. Periaate on kuitenkin tärkeämpi. Tärkeintä on etten ole velkaantunut enää. 

- Pystyin tähän ja halu jatkaa on suuri. Olen ylpeä saavutuksestani enkä todellakaan halua pilata tätä, pelit eivät ole sen arvoisia.

- Peli-impulssit ja ajatukset ovat vähentyneet huimasti. Jos impulssi tulee, se menee ohi nopeasti.

- Näen valoa tunnelin päässä. Kaikki tuntuu valoisammalta kun ei enää pelaa.

Siinä nyt jokunen ajatus mitä tämä puoli vuotta on tuonut mukanaan. Pelaaminen tuntuu niin kaukaiselta, ihan kuin siitä olisi kauemmin kuin puoli vuotta. Tällä tiellä jatketaan, en malta odottaa että kokonainen vuosi tulee täyteen! 

2 kommenttia:

  1. Hei. Onneksi olkoon puolesta vuodesta :) Itse en ole pystynyt olemaan niin kauan pelaamatta koskaan :( taitaa pari kuukautta olla pisin aika tässä kymmenen vuoden aikana. Oma parantuminen on vasta alkutaipaleella ja toivottavasti saan itsekin vielä tuon 6kk täyteen vielä tämän vuoden puolella. Tsemppiä sinne ♥️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon onnitteluista! 😊 Tiedän tuon tunteen kun pari kuukautta on pisin aika, itsellä oli ihan sama tilanne. Varmasti vielä onnistut ja saavutat puolen vuoden tavoitteen. Ja enemmänkin. Tsemppiä paljon!❤️ Susta löytyy voima selättää tämä.

      Poista