lauantai 21. joulukuuta 2019

Matkalla ulosottoon

Nyt ulosotto alkaa olla jo todella lähellä. Kolme haastetta tullut ja vielä on haasteita edessä.

Tämä oli itselle ainut vaihtoehto, en olisi saanut ikinä maksettua lainojen kuukausieriä. Aluksi tuntui tosi helpottavalta kun päätti päästää kaikki ulosottoon. Nyt tästä on tullut painostavaa ja ahdistavaa. Kirjeitä sataa, puhelin soi ja kaikki on muuttunut todellisemmaksi.

Ajattelen tätä asiaa joka päivä. Välillä on ihanaa kun ulosotto unohtuu hetkeksi ja voi tuntea itsensä "normaaliksi". Ahdistuksen lisäksi häpeä on taas kasvanut. Vaikkei kukaan tätä tilannetta minusta näe. Silti tuntuu, että näytän velkaantuneelta. Leima otsassa.

En ole osannut vastata haasteisiin. Ohjeet tuntuu niin sekavilta. Tekisi mieli olla vastaamatta. Pakko yrittää joulun jälkeen haalia jostain tietoa vastaamisasiaan. Minullakin on monessa velassa niin holtittomat kulut, että haluan pyytää kohtuullistamista. Ei sitä ainakaan ole helpoksi tehty. Tai sitten en ole jaksanut lukea papereita ajatuksen kanssa. Ärsyttävää.

Pian se kuitenkin on totta, minusta tulee luottotiedoton. Tätä päivää en olisi uskonut näkeväni.

Sovin muutamalle pienemmälle velalle maksusuunnitelmat. En halunnut pieniin summiin oikeuskuluja yms. Tämä järjestely on vähän helpottanut omaa oloa, tuleepahan vähän vähemmän velkoja ulosoton listalle.

Seuraavassa kirjoituksessa kerron mahdollisesta tulevasta diagnoosistani tämän peliongelman tiimoilta. Palaan siihen myöhemmin kun tiedän itsekin hieman lisää asiasta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti