keskiviikko 29. huhtikuuta 2020

Ensimmäinen käynti A-klinikalla

Eilen kävin ensimmäistä kertaa A-klinikalla. Tai no, toista kertaa. Kävin siellä ensimmäisen kerran noin puolitoista vuotta sitten. Paikka tuntui niin ahdistavalta, että peruin seuraavan aikani enkä varannut uutta. Nyt oma mieli on jo mennyt niin paljon eteenpäin, että tällä kertaa kaikki meni paremmin.

Minut otti vastaan sama henkilö kuin ensimmäisellä kerralla. Silloin puolitoista vuotta sitten hänkin tuntui jotenkin kylmältä ja hänelle oli vaikea puhua. Tällä kerralla tämäkin asia oli eri tavalla. Niin se oma mieli vaikuttaa kaikkeen!

Käynti oli siinä mielessä hassu ettei hän kysynyt tilanteestani mitään. Ei pelaamisesta tai muustakaan. Emme itse asiassa puhuneet pelaamisesta oikeastaan ollenkaan. Toki puhuimme vähän aika sitten puhelimessa ja kerroin tilanteesta aika kattavasti. Silti oli hassua ettei pelaamisesta puhuttu.

Käynnin aihe oli mindfulness. Sen avulla pystyy päästämään ainakin hetkellisesti irti stressistä ja ajatusvirrasta. Lisäksi sitä käytetään impulssien hallintaan. Sitähän pelihimo on, oman pään valtava impulssi.

Puhuimme siitä miten kaikki ajatukset täytyy ottaa avosylin vastaan. Tarkastella sitä hetki ja päästää sitten menemään. Täytyy ymmärtää, että nämä ajatukset eivät ole minä. Minä olen minä, en ole tämä pelihimo tai joku muu ikävä ajatus.

Teimme kaksi harjoitusta. Niissä keskityttiin tuntemaan oma hengitys sekä oma keho. Yllätyin siitä miten hyvin ne rentouttivat. Olen todella analysoiva ja pohtiva ihminen, päässäni käy koko ajan kamala surina. Ajatusten rinnalla kulkee koko ajan peliajatukset, raha-asiat sekä velat. Pääni on siis usein todella tukossa. Mutta harjoitusten aikana mieli tyhjeni hetkeksi, raajat alkoivat painaa ja olo oli rento.

Sitä en tiedä miten tämmöinen harjoitus onnistuu kun se jättimäinen peli-impulssi iskee. Olen kuitenkin avoin kaikelle! Kokeilen kaikkea mahdollista jotta voin joskus sanoa olevani toipunut.

Podcastien kuuntelusta on tullut itselleni tärkeä asia. Se auttaa peliajatusten hallinnassa ja vie ajatukset tehokkaasti muualle. Voisin suositella yhtä jaksoa jonka eilen löysin Spotifysta! Podcastin nimi on Selviytyjät - tarinoita elämästä. Ensimmäisen jakson nimi on Peliriippuvuus. Jakso kestää yli tunnin, toipunut peliriippuvainen kertoo tarinansa. Kuuntelin sen yhdellä kertaa siivouksen ohessa. Jos siis vappusiivous vielä tekemättä, laita kuulokkeet korville ja hihat heilumaan!

Ihanaa vappua kaikille ketkä tämän postauksen ääreen päätyvät! 🎈

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti