sunnuntai 12. tammikuuta 2020

Oma koti kullan kallis

Kaikista suurin pelkoni tämän velka homman keskellä on oman kodin menetys. Meillä on siis oma talo. Tai no, pankin talo. Lainaa on vielä paaaaljon.

Kun päätin lopettaa pelivelkojen maksamisen, soitin ulosottoon kysyäkseni asioista suoraan ammattilaiselta. Minut yhdistettiin tulevalle ulosottomiehelleni, tässä tapauksessa ulosottonaiselle. Kartoitimme tilannetta ja hän vastaili kysymyksiin. Kysyin talomme kohtalosta ja hän vastasi ettei meidän talomme heitä kiinnosta. Tämä johtuu siitä, että talomme ei ole kovinkaan arvokas. Vanha talo ja sijainti vaikuttaa arvoon paljon. Lisäksi meillä on pankkiin lainaa about tuplasti tämän hetkisen arvon verran. Eli velkojat eivät saisi penniäkään jos tämä myytäisiin.

Lisäksi teen töitä joten voin maksaa ulosottoon joka kuukausi. Peli poikki-terapeutti sanoi, että usein lapsiperheitä kohdellaan vielä hieman lempeämmin näissä ulosmittaus asioissa. Etenkin kun meidän talon ulosmittauksesta ei olisi hyötyä kenellekään. Pankkikaan ei saisi omiaan pois.

Silti stressaan ja pelkään ajoittain tätä superpaljon. Olen lukenut muiden kokemuksia aiheesta. Perheet ovat saaneet pitää uusia ja arvokkaita taloja. Ehkä mekin saamme pitää mörskämme. Etenkin kun mieheni ei ole ulosotossa, vain minä.

Olisi kiva kuulla muiltakin ulosotossa olevilta talonomistajilta kokemuksia. Itse tunnen kaksi ulosotossa olevaa ihmistä ja molemmilla on edelleen oma talo. Kamala stressi koko ajan kaikesta, nyt äkkiä aikakone jolla pääsisi seesteisempiin aikoihin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti