perjantai 13. syyskuuta 2019

Panokset kovenee

Syy siihen miksi pelaamisen takia minulla on ollut koko paljon rahaa tai ei yhtään, oli panosten suuruus. Alussa pelailin yhden tai kahden euron panoksella mutta nälkä kasvaa syödessä.

Kerran päätin kokeilla kympin panosta kun pelitilillä oli ihan kiva voittosumma. Yllättäen se kannatti ja voitinkin vielä enemmän. Siitä lähtien pelailin silloin tällöin kympin panoksella. Ei mennyt kauaa kun kymppi oli peruspanos, sen pienemmillä en enää pelannut.

Kun päädyin lainakierteeseen mukaan, nousi panos vielä kahteenkymppiin. Lainat olivat usein 2000e luottoja. Nostin aina koko summan  ja laitoin pelitille 500e tai 1000e kerralla. Panos oli joka kerta 20e. Voitte laskea ettei 2000e kauaa kummittele tilillä jos ei voittoja tule. Se summa saattoi olla sileänä parhaimmillaan vartissa. Ja ei muutakun uusia tonneja lainaamaan.

Tietysti välillä kävi tuurikin ison panoksen kanssa. Olen kotiuttanut suuria summia. 10 000, 15 000 ja parhaimmillaan yli 20 000. Maksoin aina luottoja pois, nostin osan käteiseksi ja jätin osan pelirahaksi tilille. Jonkun aikaa kaikki pyöri ihan hyvin, sain aina luotot kuitattua pois ja elelin aika mukavasti.

Mutta pelihimo on voimakas ja voimistui voittojen myötä. Hyvin nopeasti velkani alkoi kasvaa kun voittoja ei enää tullutkaan. Saatoin olla onnellinen esim. 3000e voitosta vaikka minulla saattoi olla jo 40 000e lainaa taustalla. Tilanteen tajuaminen alkoi hämärtyä.

Loppuvaiheessa huomasin etten enää maksanut luottojakaan pois vaikka olisin voinut. Mielummin ostelin itselleni jotain tai pelasin lisää. Enää en voittanut isoja summia. Muutamia tonneja, se on tietenkin iso raha mutta ei minulle. Niin pahasti rahakäsitykseni on kärsinyt. Kun on nähnyt tilillään kymppitonneja ja kantanut mukanaan tuhansia euroja käteistä, ei enää muutamat sataset tunnu oikein miltään.

Tässä on se suurin haasteeni. Toki pelaamisen lopettaminen on myös suuri haaste mutta koen rahan arvon opettelun vaikeampana.

Pelihistoriani on suht lyhyt mutta sitäkin rankempi. Kaikki tapahtui äkkiä ja oma pää on ihan sekaisin. Toivottavasti Peli poikki-ohjelma toisi uusia näkökulmia. Ensi viikolla minulla on eka puhelu terapeutin kanssa, päivittelen siitäkin sitten tänne blogiin. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti